БРУ ГУ Держпродспоживслужби в Київській обл. інформує, що з метою виконання Плану протиепізодичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин у 2023 році, а також профілактики та зменшення захворюваності на сказ в дикій фауні, у другiй половині вересня та протягом жовтня 2023 року буде проводитися осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Переоральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин проти сказу.

Для імунізації від сказу буде використано прероральну вакцину вакцину українського виробника ТОВ “Укрветпромпостач” (м.Бровари).

Цього року у зв’язку із введеням воєнного стану, усі роботи розповсюдження вакцини будуть здійснені без застосування авіації. Осіння кампанія пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу в Київській області, буде проводитися наземний розподілом, а саме робочі групи вручну розкладатимуть принади з вакциною з обов’язковим урахуванням особливостей дії воєнного стану та заходів мінної безпеки. Принади будуть розкладені на зазделегіть визначеній площі, яка погоджена із районними військовими адміністраціями (за виключенням населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів, автодоріг).

Для інформації !

Поживні принади з вакциною (брикети) коричневого кольору та розміром з сірникову коробку. Всередині брикету знаходиться желеподібна капсула з антигеном. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Звертаємо увагу!

Принади безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але у разі виявлення брикетів з вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати в інші місця та не руйнувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *